Let ook op je huis als je er niet bent: de voordelen van een inboedelverzekering

Je vakantie is een tijd om je zorgen lekker los te laten. Dat kan natuurlijk makkelijk door er even tussenuit te gaan, weg van al je dagelijkse beslommeringen en even weg van je huis.
Alleen, wie past er op je huis als jij dat niet doet? We willen je vakantiepret niet drukken, maar de cijfers liegen er niet om: elke dag wordt er in Nederland zo’n 125 keer ergens ingebroken. Wel is er sinds een paar jaar een daling in het aantal inbraken te zien. En wat te denken van het feit dat er jaarlijks zo’n 15.000 branden zijn waarvoor de brandweer moet uitrukken?

Met een gerust hart de deur achter je dichttrekken
De beste vakanties zijn de vakanties waarop je je geen zorgen hoeft te maken, bijvoorbeeld omdat je weet dat de buren er zijn voor je huisdieren, je planten en je post. Om echt helemaal gerust te zijn zul je echter ook moeten zorgen dat je huis ‘beschermd’ is tegen onkosten door invloeden waar het eigenlijk niet helemaal tegen te beschermen is, zoals bijvoorbeeld inbraak, brand of een zware storm.

Het zal je maar gebeuren
Het verzekeren van je inboedel doe je eigenlijk om je te beschermen voor dingen waarvan men doorgaans denkt ‘dit overkomt mij niet’. Gelukkig is de kans dat er tijdens je vakantie iets met je huis gebeurt erg klein, maar niet nihil. Daarom is het verstandig om een inboedelverzekering te hebben. Een inboedelverzekering sluit je natuurlijk niet alleen af omdat je recht hebt op een zorgeloze vakantie, maar vooral omdat je er zo voor zorgt dat schade aan of diefstal van de inboedel het gehele jaar door wordt gedekt. Natuurlijk blijft het vervelend als er iets met je huis gebeurt, maar als je inboedel is verzekerd zul je merken dat de verzekering een hele hoop stress, geld en kopzorgen scheelt.

Tijd om te shoppen
Het verzekeren van je inboedel kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online doen. Je kunt verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en zo kijken welke verzekering (en welke prijs) het beste bij jou past. Hierbij word je aangeraden om bij elke verzekeraar goed te kijken naar wat er nou precies wordt verzekerd. Er zit een verschil in kosten tussen een uitgebreide verzekering en de allriskversie; met die laatste worden ook schadekosten door onvoorziene situaties uitgekeerd. Wel is de premie hiervan doorgaans hoger. De hoogte van het eigen risico dat je kiest kan ook van invloed zijn op de premie die je betaalt. Zorg ervoor dat je een inboedelverzekering hebt waarmee je een goede dekking hebt, maar waarvoor je zo min mogelijk hoeft te betalen. Boek je daarbij ook nog eens een vakantie met vroegboekkorting, kies je een van de beste aanbiedingen of maak je gebruik van 30 procent korting omdat je een last minute boekt? Dan geef je nog minder uit aan de vakantie én hoef je je door de juiste inboedelverzekering niet (of minder) druk te maken over onkosten thuis tijdens je afwezigheid.