Steeds meer Nederlanders investeren in vakantiehuisjes

cottage bij de huttenheugte

Steeds meer Nederlanders investeren in vakantiehuisjes, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het is namelijk een belegging die veel rendement oplevert. Welke factoren spelen een rol bij het toenemende aantal investeringen in vakantiehuisjes?

Het juiste moment om te investeren

De lage spaarrente speelt een belangrijke rol, zo stelt het NVM. De spaarrente ligt historisch laag, dus is dit het juiste moment om een investering te doen.  Particuliere beleggers kopen een vakantiehuisje, om dit vervolgens te verhuren voor extra inkomsten. Soms verblijven ze ook zelf in het vakantiehuisje.  Nederland is een van de landen met de meeste recreatieparken. Zo zijn de vakantieparken van Center Parcs zeer populair. In ons land vind je maar liefst 1500 recreatieparken!

Spreid het risico

Een investering in een vakantiehuisje is vaak lonend, maar dan moet je wel voorzichtig handelen. Zo is het verstandig om tijdens het beleggen het risico te spreiden. Denk dus altijd goed na voordat je de beslissing neemt om vakantiehuis te kopen.