Vijf tips voor vakantiegangers

Als je op vakantie gaat kun je een aantal weken of dagen lekker ontspannen en alle verplichtingen helemaal achter je laten. Heerlijk toch? De alledaagse beslommeringen zet je even in de parkeerstand en je zegt ‘dag-dag’ tegen de drukte van het normale leven. Toch is er van alles dat je goed in de gaten moet houden. Een kleine top 5.

Tip 1: Laat je auto keuren
Wie op vakantie gaat wil natuurlijk veilig op de bestemming aankomen. Daarvoor is het belangrijk, althans als je met de auto op vakantie gaat, om te zorgen dat je voertuig het perfect doet. Je wilt niet met pech langs de kant van de weg komen te staan. Dus zorg je ervoor dat je voorafgaand aan je vakantie je auto bij een(vak)garage laat keuren op eventuele mankementen of gebreken. Want als je je auto niet kunt vertrouwen, kan het zomaar een vervelende vakantie worden.

Tip 2: Maak een checklist
Niets is vervelender dan op je vakantiebestemming ontdekken dat je iets belangrijks bent vergeten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de oplader van je telefoon of, dat is nog erger, die belangrijke medicijnen die je twee keer per dag moet innemen. Ook je oordopjes die je ‘s nachts nodig hebt omdat je man niet geruisloos slaapt, kun je zomaar missen als je op vakantie bent. Het allerberoerdste is misschien wel als je op het vliegveld staat zonder paspoort. Maak daarom een checklist met vakantiebenodigdheden, om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tip 3: Alles aan boord?
Wie op vakantie gaat naar het buitenland, moet goed kijken of hij alles aan boord heeft wat in het buitenland verplicht is. Dat kan een milieusticker zijn, zoals in Duitsland, maar in Europese landen zijn ook andere dingen verplicht. Zo moet je als je naar België gaat altijd een gevarendriehoek in de kofferbak hebben liggen. Wie naar Duitsland reist, kan een boete krijgen als er geen EHBO-set aanwezig is, terwijl Frankrijk het verplicht heeft gesteld om een alcoholtest mee te nemen in de auto. Een reserveband en bandenkrik zijn geen verplichting, maar natuurlijk altijd handig om in het geval van pech bij de hand te hebben.

Tip 4: Leesvoer!
Een prima idee is om altijd te zorgen dat je twee of drie goede boeken meeneemt op vakantie. Vanwege de vaak slechte wifi in exotische vakantieoorden, kun je er niet op vertrouwen dat je computer of telefoon het goed doet. Met een goed en spannend boek heb je dan altijd een leesalternatief achter de hand.

Tip 5: Zorg voor een goede zorgverzekering
Veel mensen vergeten het allerbelangrijkste als je op vakantie gaat, namelijk: goed verzekerd zijn. Ben je niet of niet goed verzekerd als je er op uit gaat, dan heb je een groot probleem als je bij een ongeluk betrokken raakt. Een zorgverzekering vergelijken en er eentje kiezen die bij jou past, is dus verstandig vóórdat je op pad gaat. Zorg daarbij dat jouw zorgverzekering de medische kosten in het buitenland dekt. Bij ons kun je snel en eenvoudig een zorgverzekering vergelijken en afsluiten.